На 50% більше надійшло податку на нерухоме майно до місцевих скарбниць Донеччини

На 50% більше надійшло податку на нерухоме майно до місцевих скарбниць Донеччини

  • Переглядів: 286

  За січень-жовтень 2021 року місцеві бюджети Донецької області отримали 156,7 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 50%, або на 52,1 млн грн перевищує надходження минулого року.

Земельний податок та оренда поповнили місцеві скарбниці Донеччини на 1,1 млрд гривень

Земельний податок та оренда поповнили місцеві скарбниці Донеччини на 1,1 млрд гривень

  • Переглядів: 254

За січень-жовтень 2021 року місцеві бюджети Донецької області отримали 1059,7 млн грн плати за землю. Переважну частину надходжень до місцевої казни забезпечують платники - юридичні особи, які за січень-жовтень поточного року вже перерахували 883,7 млн грн земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності, що складає майже 83,4% усіх надходжень.

Єдиний податок поповнив місцеві бюджети Донеччини на 977 млн гривень

Єдиний податок поповнив місцеві бюджети Донеччини на 977 млн гривень

  • Переглядів: 231

За 10 місяців 2021 року суб’єкти господарювання Донеччини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів області 977,3  млн грн єдиного податку, що на 13,5%  перевищує минулорічні показники. За рахунок такого приросту місцеві громади отримали на 116,3  млн грн більше, ніж у січні-жовтні 2020 року.

За 10 місяців 2021 року місцеві бюджети Донеччини отримали більше  12 мільярдів гривень

За 10 місяців 2021 року місцеві бюджети Донеччини отримали більше 12 мільярдів гривень

  • Переглядів: 276

За січень-жовтень 2021 року до місцевих кошиків Донецької області надійшло 12,2 млрд грн, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на 1,7 млрд грн, або майже на 17 відсотків.

Єдиний податок поповнив місцеві бюджети Донеччини на 977 млн гривень

Єдиний податок поповнив місцеві бюджети Донеччини на 977 млн гривень

  • Переглядів: 266

За 10 місяців 2021 року суб’єкти господарювання Донеччини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів області 977,3  млн грн єдиного податку, що на 13,5%  перевищує минулорічні показники. За рахунок такого приросту місцеві громади отримали на 116,3  млн грн більше, ніж у січні-жовтні 2020 року. Зазвичай переважну частину надходжень єдиного податку, а саме 69,7%  від загальної суми, забезпечили фізичні особи-підприємці, сплативши до місцевих бюджетів понад 680 млн гривень. Натомість юридичними особами - платниками єдиного податку перераховано до місцевої казни 296,6  млн грн, у тому числі дві третини  надійшло від сільгоспвиробників області - 194,6 млн гривень. Нагадуємо, що єдиний податок від малого підприємництва належить до тих податкових платежів, надходження якого стабільно і суттєво поповнюють місцевий бюджет та забезпечують життєдіяльність територіальних громад. Також єдиний податок належить до трійки лідерів у формуванні місцевих бюджетів Донеччини, поступаючись за розміром лише податку на доходи фізичних осіб та земельному податку.  

Місцеві бюджети Донеччини щомісяця отримують більше мільярду гривень на потреби громад

Місцеві бюджети Донеччини щомісяця отримують більше мільярду гривень на потреби громад

  • Переглядів: 216

10 млрд 392 млн гривень податкових надходжень отримали місцеві громади регіону за 8 місяців 2021 року, що на 2 млрд грн, або на 24% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Таким чином, в середньому щомісяця до місцевої казни надходить майже 1,3 млрд гривень. Таке збільшення надходжень, передусім, є результатом плідної співпраці працівників територіальних органів Податкової Донеччини з місцевими громадами, платниками податків та органами місцевого самоврядування. Як завжди, перша позиція у формуванні бюджетів належить податку на доходи фізичних осіб – 70% від загального збору. За вісім місяців поточного року надійшло 7,2 млрд грн зазначеного податку. Друге місце в наповненні місцевої казни у поточному році зайняв земельний податок. Цьогоріч його надійшло вже майже 860 млн грн, що складає 8% від загального збору. Третя сходинка у наповненні місцевих бюджетів області належить підприємцям області, що обрали спрощену систему. Ними з початку року перераховано до бюджету єдиного податку більше 742 млн грн, або 7% від загального збору.   Підписатися на Facebook 

На Донеччині виявлено більше 100 фінансових злочинів з ознаками кримінальних правопорушень

На Донеччині виявлено більше 100 фінансових злочинів з ознаками кримінальних правопорушень

  • Переглядів: 240

З початку 2021 року податківцями Донецької області проведено всього 1305 перевірок, що передбачають донарахування. За вісім місяців донарахування за актами перевірок на одну узгоджену документальну перевірку склали 197,7 тис. грн, а на одного аудитора – 1355,5 тис. гривень. За результатами перевірок донарахування порушникам склали 235,9 млн гривень. Крім того, в ході перевірок зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 21,9 млн грн, зменшено від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ на 13,7 млн гривень. За січень-серпень 2021 року підрозділами аудиту Донеччини забезпечено додаткових надходжень до державного бюджету за результатами проведених документальних перевірок 188,3 млн гривень. Такі показники контрольно-перевірочної роботи досягнуті завдяки здійсненню перевірок, в першу чергу, ризикових суб’єктів господарювання та відпрацюванню реальності здійснення господарських операцій. Представників відповідального бізнесу податківці Донеччини не турбують.         Підписатися на Facebook  fb.com/TaxUkraine www.facebook.com/tax.donetsk Підписатися на Telegram-канал t.me/tax_gov_ua Підписатися на YouTube youtube.com/TaxUkraine youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot #аудит, #перевірки, #ДПС_Донеччина