Як не помилитися у виборі професії.

  • 590

   Фото без опису  08 липня  2020 р. у Добропільському міському центрі зайнятості було проведено чергове  дистанційне  засідання клубу "Обираємо майбутнє разом" для батьків учнівської молоді.

   На засіданні клубу профконсультант Марія Дьоміна та батьки обговорювали питання, щодо вибору майбутньої професії, як не зробити помилки та отримати задоволення від свого вибору. До вибору професії необхідно підходити відповідально, бо уявлення про професію і реальність - зовсім різні речі. Звідси  і поради, як допомогти  школяреві  вибрати майбутню професію:

  • нехай обирає самостійно, батькам потрібно підказувати, але не вішати «ярлики»;
  • потрібно спробувати, нехай дитина спробує, відчує і зрозуміє, «потягне» вона таку професію;
  • сконцентрувати увагу на особистісних якостях, у  виборі професії акцент потрібно робити на особистісні якості;
  • скласти порівняльну  таблицю, в якій окреслити плюси і мінуси обраної професії.

Профконсультант  порадила батькам ближче до 8-9 класу відвідати  з дитиною центр зайнятості для проведення профорієнтаційної  консультації, яка включає  тестування, зокрема на платформі профорієнтації та розвитку кар’єри Державної служби зайнятості «Моя професія-консультаційна мережа». Також  фахівчиня розповіла  про безкоштовні онлайн-платформи «Prometheus», «Lingva Skills» та  освітню онлайн-платформу «Coursera».

Використання різних  методик,  проведення профдіагностичного тестування  зможуть відкрити справжні таланти дитини, а отже допоможуть зробити вірний вибір.

Гарного Вам вибору професії для дитини. Гарного і розумного.