Організовано та проведено в приміщенні Добропільського МЦЗ перший за період карантина семінар «Інформаційний семінар із загальних питань зайнятості».

  • 403

 В Добропільському МЦЗ відновлено особистий прийом безробітних!

  Організовано та проведено в приміщенні Добропільського МЦЗ перший за період карантина семінар «Інформаційний семінар із загальних питань зайнятості». Захід було організовано і проведено з дотриманням усіх карантинних правил, визначених чинним законодавством.
  Учасники семінару ознайомилися із державними гарантіями у сфері зайнятості, станом сучасного ринку праці, соціальними послугами, які надає служба зайнятості, а також правами та обов’язками безробітних. Також були розглянуті переваги легальної зайнятості та загрози нелегальної трудової міграції. Фахівець з профорієнтації Марія Дьоміна ознайомила учасників семінару з основними положеннями Законів України «Про зайнятість населення», «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» та «Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності». Присутніх також було проінформовано про електронні сервіси державної служби зайнятості, зокрема створення «Електронного кабінету шукача роботи», який дає можливість розмістити резюме, уточнити заплановані та фактичні дати відвідування служби зайнятості. 
Наразі, захід був організовано за проханням шукачів роботи, а саме для тих хто не має змоги поспілкуватися дистанційно.