Добропільське об’єднане управління Пенсійного фонду України звертають увагу на відносини з роботодавцем.

  • 460

Подбайте про пенсію вже зараз!

 Спілкуючись із майбутніми пенсіонерами — найманими працівниками, пенсійники Добропільського об’єднаного управлінні Пенсійного фонду України завжди звертають їхню увагу на відносини з роботодавцем. Такі відносини повинні бути офіційними.  Якщо Ви працюєте нелегально і отримуєте зарплату “в конверті”, то ризикуєте соціальними гарантіями та в майбутньому — гідним пенсійним забезпеченням. Справа в тому, що роботодавець за неофіційних трудових відносин не сплачуватиме ЄСВ до Пенсійного фонду.

  Крім втрати стажу при розрахунку пенсії, людина, працюючи нелегально, може бути позбавлена права на відпустку, оплату тимчасової непрацездатності, соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань. За таких умов працівника можуть звільнити у будь-який момент, без оплати за виконану роботу і він не матиме можливості зареєструватись в центрі зайнятості як безробітний та отримувати допомогу.

   Щоб переконатися, чи в повному обсязі за Вас сплачено страхові внески, завітайте на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду portal.pfu.gov.ua.