Держпродспоживслужба інформація для бджолярів щодо видачі ветеринарно-санітарного паспорта

  • 345

Держпродспоживслужба інформує

До уваги утримувачів пасік щодо отримання ветеринарно-санітарного паспорта пасіки нового зразка

 

Згідно наказу  Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства № 338 від 19.02.2021 «Про деякі питання у сфері бджільництва», затвердженого в Міністерстві юстиції України 04 березня 2021 року за № 280/35902, затверджено порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки.

     Що необхідно знати бджоляру для отримання даного документа:

  1. Звернутись із заявою встановленого зразка  до територіального органу Держпродспоживслужби про видачу ветеринарно-санітарного паспорта пасіки в письмовій або електронній формі.
  2. Разом із заявою надати заповнений та підписаний власником пасіки або його уповноваженою особою паспорт пасіки (щодо кількості сторінок в паспорті власник вирішує сам, паспорт прошивається та нумерується власником, також паспорт може бути придбаний  і в друкованому варіанті).
  3. При отриманні вищезазначених документів,  уповноважена особа компетентного органу вносить інформацію до Реєстру паспортів пасік та присвоює єдиний унікальний номер, який проставляється на титульному аркуші паспорта пасіки, скріплює паспорт печаткою та підписом.

 

 

Також додатково інформуємо,  що до 15 травня поточного року утримувачам пасік необхідно звертатись до державних установ ветеринарної медицини  для здійснення ветеринарно-санітарних заходів посадовими особами державних установ ветеринарної медицини щодо  клінічного стану пасіки та обліку бджолосімей, за результатами заходів, дані вносяться до ветеринарно-санітарного паспорта пасіки.