Більше 490 млн грн екологічного податку перерахував на відновлення довкілля бізнес Донеччини

  • 209

Екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.

Так як у Донецькій області на обліку рахується велика кількість підприємств, діяльність яких негативно впливає на екологічну ситуацію в регіоні, забезпечення збору екологічного податку є одним з пріоритетних напрямків роботи податкової служби Донеччини.

За перше півріччя поточного року підприємства Донецької області до зведеного бюджету сплатили 493,8 млн грн екологічного податку, що на 37,9 млн грн більше за торішні показники. Згідно з розподілом коштів на відновлення довкілля місцеві скарбниці отримали 214,5 млн грн, державний бюджет – 279,3 млн гривень.

У розрізі територіальних відділень найбільші надходження екологічного податку забезпечили підприємства м. Бахмут - 154,8 млн грн, м. Маріуполя – 148,4 млн грн та м. Мар`їнки – 108,7 млн гривень.

Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що граничний термін надання податкової декларації з екологічного податку за ІІ квартал 2021 року – 09 серпня 2021 року.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot

 

 

#ЕкологічнийПодаток, #надходження, #ДПС_Донеччина