Донеччина: за 7 місяців поточного року складено 90 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень

  • 240

Як зазначили в управлінні боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управляння ДПС у Донецькій області, за січень-липень 2021 року за результатами дослідження діяльності суб’єктів господарювання Донеччини складено та передано до правоохоронних органів 90 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень (з них 11 правопорушень в сфері контролю за державними закупівлями).

За напрямком «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом» згідно зі ст.209 Кримінального процесуального кодексу України  складено 55 матеріалів, за якими сума виявлених легалізованих доходів склала 6,6 млрд гривень.

За напрямком «Суспільно небезпечні протиправні діяння, що передували легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом» складено 90 матеріалів за ознаками предикатних злочинів, загальна сума встановлених збитків – 8,8 млрд гривень.

За результатами розгляду переданих матеріалів 79 з них вже приєднано до кримінальних проваджень, обліковано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЄРДР) 4 кримінальних правопорушень.

 

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot

 

 

#відмивання_доходів, #правопорушення, #збитки_бюджету, #ДПС_Донеччина