Мобільний дайджест для об'єднаних територіальних громад

  • 496

Сьогодні фахівчині Доброрільського міського центру зайнятості розпочали низку заходів в рамках проведення «Мобільного дайджесту для об'єднаних територіальних громад». Перший виїзний інтерактивний захід відбувся у Криворізькій об'єднаній територіальній громаді з використанням мобільного центру професійної орієнтації.

             У виїзній акції взяли участь учні 8-11 класів Криворізької ЗОШ, мешканці громади та роботодавці.

           Під час заходу учасники ознайомились із професіями, що користуються попитом на регіональному ринку праці, отримали інформацію про мобільний додаток «Центр професійної орієнтації» та про можливість проходження безкоштовного профорієнтаційного тестування на платформі «Моя професія: консультаційна мережа».

     Для оцінки професійної направленості учнівська молодь проходила тестування та отримувала поради щодо вибору майбутньої кар’єри. Старшокласники брали участь в інтерактивних іграх «Місто професій», «Обирай майбутнє», «Рука долі».

Заступниця начальника  відділу  взаємодії  з роботодавцями  Олена  Хара та провідний фахівець Наталя Стряпча відвідали роботодавців, які працюють на території с. Криворіжжя. Їх ознайомили з перевагами легалізації трудових відносин з працівниками  та  проінформували   про послуги служби зайнятості для роботодавців та населення, які надаються через електронні сервіси.

 Під час зустрічі мешканка громади Ірина Гайдоба  зазначила: «Через віддаленість населеного пункту, нажаль, не всі мають змогу відвідати центр зайнятості особисто. Завдяки мобільності Добропільського центру зайнятості багато мешканців мали змогу отримати послуги, дізнатись багато нового і корисного, тепер все стало не тільки цікаво, а зручно і доступно».

Захід відвідали близько 80-ти осіб. Плідна співпрація з громадами триває, наступна зустріч відбудеться у Білозерській ОТГ.