Стартувала декада зайнятості людей з інвалідністю

  • 409

У Добропільському центрі зайнятості стартувала загальнообласна декада зайнятості для людей з інвалідністю присвячена Міжнародному дню інвалідів, який відзначається щороку 3 грудня.  17 листопада, в рамках цієї декади, було проведено вебінар для людей з інвалідністю за участі представників Управління соціального захисту населення Добропільської міської ради.

Особи з інвалідністю мають право на безбар`єрий доступ до охорони здоров'я, освіти, зайнятості та участі у житті суспільства. Необхідні комплексні заходи, щоб допомогти таким вразливим категоріям населення реалізувати себе. Під час заходу представник управління  надала консультацію з питань надання державної соціальної допомоги: отримання пільг, можливості проходження реабілітації тощо. Фахівчиня центру зайнятості поінформувала про послуги, які надає служба зайнятості особам з інвалідністю та наголосила: «Робота служби зайнятості спрямована на те, щоб всіляко сприяти працевлаштуванню людей з інвалідністю шляхом надання адресних соціальних послуг. В першу чергу це, звичайно, сприяння працевлаштуванню, орієнтація на самозайнятість, у разі потреби – організація курсів професійного навчання, а також психологічна підтримка у вигляді тренінгів та семінарів, вебінарів».

У ході зустрічі учасники поділилися власним  досвідом та отримали багато корисної інформації. Цікавинкою заходу стала вправа «Колесо балансу життя» за допомогою якої кожен учасник міг визначити, що  потребує додаткової уваги в нинішній момент часу і в якому напрямку треба діяти аби гармонізувати власне життя.

Незмінною залишається головна мета взаємодії служби зайнятості та соціальних партнерів – робити все можливе, щоб  люди з інвалідністю могли знайти собі роботу, яка відповідає їх здібностям та фізичним можливостям, адже праця в даному випадку не тільки спосіб заробітку.


Фото без опису