Інтернет - торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами

Інтернет - торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами

  • Переглядів: 225

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області звертає увагу платників. Інтернет-торгівля – це електронна торгівля, внаслідок якої товари реалізують дистанційним способом посередництвом інтернет-магазину.

Місцеві податки і збори – повноваження об’єднаних територіальних громад

Місцеві податки і збори – повноваження об’єднаних територіальних громад

  • Переглядів: 178

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що згідно зі статтею 12 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) забезпечено повноваження рад об'єднаних територіальних громад щодо прийняття рішень про встановлення ставок місцевих податків і зборів.

Заява за формою № 5ДР: особливості подання

Заява за формою № 5ДР: особливості подання

  • Переглядів: 191

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області  нагадує, що фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою № 5ДР відповідно до пункту 70.7 статті 70 розділу ІІ Податкового кодексу України та пункту 1 розділу IX Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822.

Зміни до Порядку обліку платників податків і зборів

Зміни до Порядку обліку платників податків і зборів

  • Переглядів: 249

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що 19.03.2021 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 14.12.2020 № 766 «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків» (далі - Наказ № 766).

Підстави для скасування реєстрації програмного РРО

Підстави для скасування реєстрації програмного РРО

  • Переглядів: 187

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує суб’єктів господарювання користувачів програмних РРО, що скасування реєстрації програмного РРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316602) з позначкою «Скасування реєстрації», яка подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків засобами Електронного кабінету чи засобами телекомунікацій, або на підставі Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316701) з позначками «несправність» або «крадіжка пристрою чи компрометація ключа» шляхом виключення його з Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій та закриття фіскального номера, який не підлягає використанню надалі.

Єдинники у відпустці: умови звільнення від сплати єдиного податку

Єдинники у відпустці: умови звільнення від сплати єдиного податку

  • Переглядів: 215

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує платників єдиного податку, що відповідно до норм Податкового кодексу України (далі – ПКУ), платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік, на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка непрацездатності (п. 295.5 ст.295 ПКУ).

Податкова знижка за навчання: хто має право

Податкова знижка за навчання: хто має право

  • Переглядів: 223

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що відповідно до п.166.3 ст.166 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) подати декларацію з метою отримання податкової знижки мають право громадяни, які понесли витрати на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

Оподаткування іноземних доходів – додаткове наповнювання бюджету громад

Оподаткування іноземних доходів – додаткове наповнювання бюджету громад

  • Переглядів: 238

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що фізичні особи, що є громадянами України та працюють, тимчасово або постійно за кордоном, повинні декларувати доходи, отримані як із джерел в Україні, так і іноземні доходи. Громадяни у пошуках кращого та дорожчого застосування своїх талантів обирають працевлаштування за межами України, але залишаючись з громадянством нашої держави.

Помилка при підписанні документа: дії платника

Помилка при підписанні документа: дії платника

  • Переглядів: 214

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, якщо при підписанні документу виникає помилка «невірний пароль або ключ пошкоджено», для усунення даної помилки необхідно перевірити:

Прийняття працівника на роботу: дії роботодавця

Прийняття працівника на роботу: дії роботодавця

  • Переглядів: 210

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що відповідно до ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України (КЗпП) роботодавець зобов’язаний повідомляти орган податкової служби про прийняття працівника на роботу. Повідомлення про прийняття працівника на роботу (Повідомлення) необхідно подати до початку роботи, але після видання наказу про прийняття на роботу.