Щодо обов’язковості надання документів до одноразової добровільної декларації

Щодо обов’язковості надання документів до одноразової добровільної декларації

  • Переглядів: 159

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що відповідно до п.п. 6.1 п. 6 підрозділу 9 прим. 4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларант зобов’язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі місцезнаходження (реєстрації) активу фізичної особи за межами України та/або у разі декларування валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні, та прав грошової вимоги, визначених п.п. «а» п. 4 підрозділу 9 прим. 4 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ. У разі місцезнаходження (реєстрації) інших активів фізичної особи в Україні декларант може додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування.

Декларація з ПДВ: коригування податкових зобов’язань

Декларація з ПДВ: коригування податкових зобов’язань

  • Переглядів: 248

Пунктом 192.1 ст.192 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, складеному в порядку, встановленому для податкових накладних, та зареєстрованому в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН).

Особи, які не можуть бути декларантами у одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні

Особи, які не можуть бути декларантами у одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні

  • Переглядів: 238

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області повідомляє, що згідно з пунктом 3 підрозділу 94 «Особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб» розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України  (далі – ПКУ) декларантами у одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні  не можуть бути:

1.	Хто може скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням

1. Хто може скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням

  • Переглядів: 215

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області повідомляє, що 21.07.2021 набрав чинності Закон України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

До уваги платників рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України!

До уваги платників рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України!

  • Переглядів: 276

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що відповідно до п.п. 254.5.3 п. 254.5 ст. 254 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) платники рентної плати, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України на підставі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, сплачують рентну плату починаючи з дати видачі ліцензії.

Земельний податок: ділянки, які не підлягають оподаткуванню

Земельний податок: ділянки, які не підлягають оподаткуванню

  • Переглядів: 214

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що перелік земельних ділянок, які не підлягають оподаткуванню земельним податком, наведено у ст. 283 Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

ПДВ: повернення помилково сплачених коштів

ПДВ: повернення помилково сплачених коштів

  • Переглядів: 211

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області повідомляє, що згідно з п. 43.1 ст. 43 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов’язання підлягають поверненню платнику, крім випадків наявності у такого платника податкового боргу.