Особливості відшкодування ПДВ: послуги від нерезидента

Особливості відшкодування ПДВ: послуги від нерезидента

  • Переглядів: 161

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що до 1 січня 2015 року норми пункту 200.4 статті 200 Податкового кодексу України передбачали можливість бюджетного відшкодування ПДВ у разі отримання від нерезидента послуг на митній території України. Сума такого відшкодування дорівнювала сумі податкового зобов'язання, включеного до податкової декларації за попередній період за отримані від нерезидента послуги отримувачем послуг.

Об’єднання зусиль ДПС та Держпраці в рамках протидії незадекларованої праці

Об’єднання зусиль ДПС та Держпраці в рамках протидії незадекларованої праці

  • Переглядів: 231

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що Державною податковою службою України в рамках підписаного Меморандуму про співробітництво та партнерство між ДПС та Держпраці узгоджено механізм спільної роботи щодо реалізації заходів, спрямованих на стимулювання платників податків та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин.

Про перехід на загальну систему ФОП – платників єдиного податку

Про перехід на загальну систему ФОП – платників єдиного податку

  • Переглядів: 201

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області звертає увагу, що у випадку, якщо фізичні особи – підприємці (далі – ФОП) – платники єдиного податку порушують умови, визначені Податковим кодексом України (далі – ПКУ) для перебування на спрощеній системі оподаткування, то такі платники зобов’язані з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснене порушення, перейти на загальну систему оподаткування.

До уваги платників! Особливості подання та заповнення повідомлення за ф. № 20-ОПП

До уваги платників! Особливості подання та заповнення повідомлення за ф. № 20-ОПП

  • Переглядів: 210

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що відповідно до п.63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку. Об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність, є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів. Повідомлення про такі об’єкти оподаткування подається за формою № 20-ОПП.

Щодо особливостей сплати єдиного внеску

Щодо особливостей сплати єдиного внеску

  • Переглядів: 200

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що з 01 січня 2021 року розширено перелік платників єдиного внеску, які звільняються від сплати за себе єдиного внеску, а саме: звільняються від сплати за себе єдиного внеску фізичні особи - підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, якщо вони:

Трансфертне ціноутворення: підтвердження операцій за принципом «витягнутої руки»

Трансфертне ціноутворення: підтвердження операцій за принципом «витягнутої руки»

  • Переглядів: 256

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що підпунктом 39.2.1.8 п.п. 39.2.1 п. 39.2 ст. 39 Податкового кодексу України встановлено умови, за яких господарські операції визнаються такими, що відповідають принципу «витягнутої руки»:

Право на податкову знижку: користування іпотечним житловим кредитом

Право на податкову знижку: користування іпотечним житловим кредитом

  • Переглядів: 172

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що згідно з п.п.166.3.1 п.166.3 ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст.164 ПКУ, такі фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати, зокрема, як частина суми процентів, сплачених цим платником за користування іпотечним житловим кредитом, що визначається відповідно до ст. 175 ПКУ.

Податкова знижка: витрати на лікування за наслідками 2020 року

Податкова знижка: витрати на лікування за наслідками 2020 року

  • Переглядів: 199

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що до переліку витрат, дозволених до включення до податкової знижки відповідно до п. п. 166.3.4 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), включається сума коштів, сплачених платником податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) на користь закладів охорони здоров’я для компенсації вартості платних послуг з лікування такого платника ПДФО або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, у тому числі для придбання ліків (донорських компонентів, протезно-ортопедичних пристосувань, виробів медичного призначення для індивідуального користування осіб з інвалідністю), а також сума коштів, сплачених платником податку, визнаного в установленому порядку особою з інвалідністю, на користь протезно-ортопедичних підприємств, реабілітаційних установ для компенсації вартості платних послуг з реабілітації, технічних та інших засобів реабілітації, наданих такому платнику ПДФО або його дитині з інвалідністю у розмірах, що не перекриваються виплатами з фондів загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування, крім:

Земельний податок: пільги з оподаткування

Земельний податок: пільги з оподаткування

  • Переглядів: 213

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що статтею 281 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) передбачено пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб.

Оптова торгівля пальним: особливості ліцензування

Оптова торгівля пальним: особливості ліцензування

  • Переглядів: 148

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що відповідно до ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами і доповненнями суб’єкти господарювання (у тому числі іноземні суб’єкти господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) отримують ліцензії на право оптової торгівлі пальним на кожне місце оптової торгівлі пальним, а за відсутності місць оптової торгівлі пальним – одну ліцензію на право оптової торгівлі пальним за місцезнаходженням суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) або місцезнаходженням постійного представництва.